Otvorena biblioteka sestara Gajić

Dugi niz godina nastojimo biti uz porodicu Gajić i bili smo prisutni i na otvaranju biblioteke, koja nosi ime naših drugarica, naše Tace i naše Miki.
Biće to još jedno mjesto naših okupljanja i druženja u čarobnom svijetu pisane i izgovorene riječi.
“Biblioteka sestara Gajić otvorila je vrata svojim dragim sugrađanima i svim ljubiteljima knjige i lijepe riječi. Želimo da vjerujemo da nas je naša Taca vidjela s one strane duge i da se jedan njen san ostvario, jer je esencija njene ljubavi prema knjizi svojevremeno nadrastala njene godine.
Biblioteka sestara Gajić se nalazi na adresi Vase Pelagića 58, par desetina metara od kraja šetališne zone našeg lijepog grada.
Naša Taca, TAMO GORE, sigurno se oduševljava riječima velikog Borhesa koji je rekao: “Uvijek sam zamišljao raj kao neku vrstu biblioteke.”
Ko god bude želio dobiće člansku kartu besplatno, naravno uz evidentiranje podataka i moralnu odgovornost da se knjiga vrati.
Sadržaje ćemo kreirati zajedno, za početak upriličićemo barem jednom sedmično – Dan za čitanje, uz povremeno druženje sa našim uvaženim književnicima.”, izjavila je Snježana Gajić.