Bivši učenici danas

NEBOJŠA KUŠTRINOVIĆ- Rođen 8.jula 1948. godine u Banja Luci, naš bivši učenik za ponos i sigurno čovjek koji je ”ušao ” u najviše naših domova. Svojim optimizmom i najave lošeg vremena čini podnošljivim. Stiče se utisak da bi svojom blagošću i toplinom i oluje mogao obuzdati. Pretpostavljate da se radi o najvećem i najslušanijem meteorologu- pjesniku Republike Srpske, Nebojši Kuštrinoviću. Uvijek je isticao svoju neograničenu ljubav prema rodnoj Banja Luci, ali joj se uvijek nesebično oduživao i kao čovjek, metereolog, sportista, sportski radnik i zaljubljenik u sve to. On, brat i tri sestre su pohađali našu školu. Bili su svi rado prihvaćeni i na ponos, kao što se njima ponosio i njihov Bojića Han i Banja Luka.

Sa današnje distance, otvarajući svoje veliko srce, Nebojša kaže:
” Svi kasniji životni plodovi nastali su iz sjemena mog djetinjstva na ”njivi” moje Osnovne ogledne škole ”Milan Radman”.

KOSTRINOVIC, NEBOJSA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MILORAD KENJALOVIĆ-je rođen u Somboru, 25.2.1948.godine.

Po službenoj dužnosti, roditelji  mu dolaze u Banja luku 1950. godine, tako da je  od najranijeg djetinjstva Milorad vezan za  grad u kome i danas živi. Samo ga je ograda dijelila od dvorišta njegove kuće i  OŠ ”Milan Radman” koju je završio 1963.godine. Uporedo završava osnovno, a kasnije i srednje muzičko obrazovanje u Banja Luci.Mnogi pamte Bucu, kako ga od milja i danas zovemo, s violinom u ruci, još kao dječačića kako odlazi i vraća se sa vježbanja iz Muzičke škole.

Muzičku akademiju završio je u Sarajevu 1972.godine.Magistrirao je 2002.godine na Fakultetu Muzičkih umjetnosti u Beogradu.

Danas je Dekan Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i Savjetnik Ministra za prosvjetu i kulturu RS.

U svom dosadašnjem pedagoškom radu objavio je nekoliko udžbenika za osnovnu školu ”Muzička kultura”, niz stručnih radova u časopisima.

Autor je mnogih radio i televizijskih emisija.Dobitnik je nagrada:

-Estradna nagrada Jugoslavije, od 1989. godine

-Nagrada ”Prohorski anđeo”, za najbolji etnomuzikološki serijal i najbolju rekonstrukciju običaja ( 4 filma)

kenjalovic_milorad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TANASIJE KUVALJA – rođen 1946.godine. Poslednje tri godine svog osmogodišnjeg školovanja je pohađao OŠ ”Milan Radman”koju je završio 1960. Već 1963.godine,kao srednjoškolac, počinje se aktivno baviti biciklizmom u čemu postiže izvanredne rezultate. Bio je pet puta prvak Jugoslavije, a 1968.godine učestvovao je sa državnom reprezentacijom na Olimpijadi u Meksiku. Kako su godine prolazile, polako napušta biciklizam i ljubav prema vožnji prenosi na automobile i već dvadesetak godina se uspješno bavi automobilizmom. U tom sportu deset puta je bio prvak države i osvojio je dvije Zlatne kacige.I pored tako visokih rezultata koje je postizao u sportovima kojima se bavio i odlazaka u mnoge zemlje Evrope, ostao je vjeran svome gradu i uvijek  mu se vraćao.Živi u svojoj porodičnoj kući u blizini naše škole koju su poslednjih desetak godina pohađale i njegove kćerke,tako da je ostao privržen i svojoj i njihovoj školi.

KUVALJA1

 

KUVALJA2 MAJA PREDRAGOVIĆ – je skorašnji naš učenik. Kada je završila OŠ ”Aleksa Šantić”, upisala je i završila Gimnaziju,a danas je apsolvent Filozofskog fakulteta.

       Rođena je 1981.godine u Banjoj Luci. Ljubav prema sportu, još od djetinjstva, odredilo je njeno buduće zanimanje sportskog novinara. Uspješan je student žurnalistike, a uporedo sa studiranjem ”peče zanat” i radi već četvrtu godinu kao sportski novinar u ”Nezavisnim novinama.”

MAJA PREDRAGOVIC

MAJA PREDRAGOVIC

MLADEN ĐUKIĆ – rođen 1979.godine u Banjoj Luci. Đak generacije OŠ ”Aleksa Šantić” 1993/94. godine, nosilac Zlatnog pera i đak generacije u privatnoj Muzičkoj školi Lira. Igra folklor 15 godina u CKUDM ”Veselin Masleša”. Završio je Gimnaziju u Banjoj Luci.

2000.godine upisuje Akademiju Umjetnosti u Banja Luci. Ovo mu je diplomska godina kada završava TV montažu. Još od 1997. godine radi na Televiziji kao montažer i grafički dizajner.

Radi na mnogim projektima u privatnoj produkciji, kao režiser, animator i montažer.Neki od njih su:

– U oblasti filmografije 2003. godine na prvom nezavisnom kratkom filmu u RS, RECKE – radi režiju, scenario, montažu, efekte, animaciju. Film je osvojio prvu nagradu na Balkanskom festivalu mladih u Solunu-Grčka. Između ostalih radi montažu i grafiku na filmovima Dejana Kukrića 2002. IGRA ISTINE i 2003.ROMANSA.

-Priprema muzičke  spotove: Boris Režak, Maja Tatić – predstavnica BiH na Eurosongu 2002.i druge.

-Od reklama najzapaženije su mu: Gradska tržnica, Slatkom, Kembridž centar i još dvadesetak drugih gdje je radio uglavnom kompletnu produkciju.

S obzirom da je Mladen predstavnik mlađih generacija naše škole, vjerujemo da je pred njim uspiješna karijera i budućnost.

Mladen_Djukic