Sekcija ljubitelja knjige

U našoj školi postoji jedna neobična sekcija – „SEKCIJA LjUBITELjA KNjIGE“. Ideja za njeno postojanje se javila spontano, prvenstveno da se knjiga približi djeci, onim malim bićima za koja je i stvorena i koja i nama, a posebno njima predstavlja vrata za novi i drugačiji svijet. Djeci je knjiga postala strana i dosadna, teret i gubljenje vremena. Ovom sekcijom pokušavamo vratititi vrijednost knjige i povesti djecu za ruku da zajedno istražimo njenu sadržinu. Nadam se da ćemo otkriti, ali zajedno, da su knjige najbolji prijatelji, koji nam pružaju nadu, ljubav i sreću. Sa knjigom započinjemo naš život, i ona nas prati dok god živimo. Čitanje je aktivnost koja oplemnjuje ličnost, proširuje vidike, obogaćuje rječnik i razvija maštudownload.Knjige se poklanjaju, kupuju, žive sa nama, razmjenjuju, pozajmljuju. Uz njih se smijemo, maštamo, putujemo, mijenjamo…Čitanje nikako ne bi smjela biti obavezna aktivnost koja se završava školovanjem. Druženje s knjigom jača ličnost i izgrađuje vašu posebnost. Ona doprinosi da prirodno i spontano usvajate različite izraze, proširujete fond riječi, povećava sposobnost usmenog i pisanog iskazivanja vlastitih misli.
Kroz sekciju smo prošli kroz razne aktivnosti, čitanje, ples, glumu, pisanje, smijeh, te download-1razne posjete. Posjetili smo Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske, gdje smo bili lijepo dočekani, i dobili smo razne informacije koje do sada nismo znali.
Došli smo na ideju da naša sekcija treba da dobije i neko obilježje, te smo zajedničkim radom napravili i naš logo i našu malu himnu, koje ćemo predstaviti na kraju školske godine. Tu su i drugi rezultati našeg rada, panoi na kojima smo predstavili mnoge pisce i njihova djela, da se ne zaboravi. Radićemo i dalje i nadamo se da ćemo opravdati naše postojanje, te doprinijeti da se knjiga i dalje smatra čovjekovim najboljim prijateljem.
„Više vrednih ideja se može naći u najmanjoj knjižari nego u čitavoj istoriji televizije“ ENDRU RAS