Produženi boravak

U Osnovnoj školi «Aleksa Šantić» Banja Luka organizovan je rad  produženog boravka. Produženi boravak radi u dvije smjene i pohađaju ga učenici prve trijade. Svake godine je sve veći broj zainteresovanih roditelja za smještaj svoje djece u produženi boravak, jer učenici mogu doći u ranim jutarnjim satima već od 6,30 časova, pa sve do 17,00 časova. Ovo vrijeme i te kako odgovara zaposlenim roditeljima da svoju djecu dovedu u školu prije polaska na posao, a po njih dolaze kada završe svoj radni dan. Do tada su njihova djeca obavila sve svoje redovne aktivnosti: redovnu nastavu, napisali domaću zadaću, naučili sve što je potrebno za naredni radni dan.
U toku dana učenici imaju tri obroka i to: doručak, ručak i užinu. Obroci su veoma raznovrsni i učenici ih rado uzimaju.

Zaposleni u PB su naše vrijedne učiteljice: Aleksandra Malinović, Nina Tešanović, Tanja Janjetović, Lejla Račić, Bojana Marčeta i Stefan Stevanović (područna škola Drakulić).

U prethodnom periodu, prostorije produženog boravka su renovirane. Izvršeno je krečenje, postavljen je novi laminatni pod. Stolice su tapacirane, nabavljen je je novi tepih i zavjese, izrađen pano za učeničke radove. Takođe je opremljena još jedna prostorija za učenike koji pohađaju produženi boravak. Renoviran je toalet. Zahvaljujući donacijama roditelja, boravak je opremljen klima uređajem, TV uređajima za obje prostorije u kojima djeca borave. Svim učenicima želimo prijatan boravak!

Ove školske godine rad produženog boravka je izmijenjen i pohađaju ga samo učenici prvog razreda. Za učenike drugog razreda opremljen je odvojen prostor u jednoj od školskih učionica.