Novosti

POČEO JE RASPUST!

Dodjela đačih knjižica organizovana je po sljedećen rasporedu:

RAZREDNA NASTAVA, SRIJEDA 22. 6. 2022. godine
9.00 – II1, II2, II3, III1, III2
9.30 – III3, IV1, IV2, IV3
10.00 – V1, V2, V3

PREDMETNA NASTAVA, ČETVRTAK 23.6. 2022. godine
9.00 – VI1, VI2, VI3, VI4, VII1
9.30 – VII2, VII3, VIII1, VIII2, VIII3

Otvorena biblioteka sestara Gajić

Dugi niz godina nastojimo biti uz porodicu Gajić i bili smo prisutni i na otvaranju biblioteke, koja nosi ime naših drugarica, naše Tace i naše Miki.
Biće to još jedno mjesto naših okupljanja i druženja u čarobnom svijetu pisane i izgovorene riječi.
“Biblioteka sestara Gajić otvorila je vrata svojim dragim sugrađanima i svim ljubiteljima knjige i lijepe riječi. Želimo da vjerujemo da nas je naša Taca vidjela s one strane duge i da se jedan njen san ostvario, jer je esencija njene ljubavi prema knjizi svojevremeno nadrastala njene godine.
Biblioteka sestara Gajić se nalazi na adresi Vase Pelagića 58, par desetina metara od kraja šetališne zone našeg lijepog grada.
Naša Taca, TAMO GORE, sigurno se oduševljava riječima velikog Borhesa koji je rekao: “Uvijek sam zamišljao raj kao neku vrstu biblioteke.”
Ko god bude želio dobiće člansku kartu besplatno, naravno uz evidentiranje podataka i moralnu odgovornost da se knjiga vrati.
Sadržaje ćemo kreirati zajedno, za početak upriličićemo barem jednom sedmično – Dan za čitanje, uz povremeno druženje sa našim uvaženim književnicima.”, izjavila je Snježana Gajić.

Uspjesi naših sportista

U okviru MOI 4. juna je održano takmičenje osnovnih škola u plivanju. Nastupilo je deset naših učenika.
Jana Prošić, 7. razred osvojila je srebrnu, a Nikša Rudić Karan, peti razred, bronzanu medalju.
Veliko bravo za naše najbolje plivače!

Drugo mjesto na školskom takmičenju u vaterpolu, koje je organizovano na Gradskom olimpijskom bazenu u okviru Malih olimpijskih igara osvojila je naša OŠ „Aleksa Šantić“. Laskavu titulu najboljeg golmana ponio je Luka Jagodić, naš učenik.

Još jedan veliki uspjeh!

Drugo mjesto i najbolji golman!
Bravo za našu ekipu, Luku i nastavnicu Ljilju koja im je bila podrška.
Intersport School Run trka 🏃‍♀️🏃‍♂️🏃
1. mjesto u svojim generacijama osvojili su naši
Pavle Tolimir 6-3 i
Milica Grbić 9-3
Bravo za naše najbrže, ali i za sve ostale učesnike!
U oviru MOI, 11.5.2022. godine u Ugljeviku je održano Republičko finale u džudo-u za učenike osnovnih škola. Banjalučku regiju su predstavljala samo dva takmičara, braća Adrian i Kristian Đurđević, nastupajući pod imenom naše škole.
Uvijek smo srećni kada pošaljemo dva takmičara a bar jedan donese medalju. Šta reći sada? Njih dvojica, dvije kategorije, dva prva mjesta, dvije zlatne medalje. Nestvarno. Možemo reći samo ČESTITAMO i zaželjeti sreću i uspjeh ubuduće.

Dan učeničkih postignuća

Saslim slučajno, ovog 27. maja obilježili smo Dan dječijeg stvaralaštva, na dan kada je i  Šantićev rođendan. Tog dana imamo priliku pokazati zalaganje i rad sekcija, učenika i nastavnika. Veselimo se, radujemo, plešemo, pjevamo, pozdravimo stare kolege koji nam dođu u goste. Na taj dan dijelimo mnoga priznanja i nagrade, među kojima se od brojnih, izuzetnih, uspješnih… oni posebni izdvajaju:
Srna Mrkobrada
Učenik generacije i dobitnik tradicionalnog priznanja Škole ,, Zlatno pero”;
Viktoria Gvozden
Sportista generacije 🏆
Bojana Malešević, drugo mjesto na Opštinskom i treće mjesto na Regionalnom takmičenju, te plasman na Republičko takmičenje u recitovanju;
Nikola Plazanić, treće mjesto na Regionalnom takmičenju iz fizike;
Anka Vuković, prva mjesta na Školskom takmičenju iz Informatike, Matematike i Fizike. te drugo mjesto na Opštinskom takmičenju iz Matematike;
Sofija Širko, treće mjesto na Međunarodnom festivalu dječije poezije “Dječije carstvo”;
Učešće na Međunarodnoj izložbi INOST mladih uzeli su učenici inovatori: Bojana Malešević, Jovan Ljubojević, Đorđe Rožić, Saša Rokvić, Ivona Grželj, Nikola Šarić, Ivana Ducanović, Ivana Dodig, Elena Kalinić i Ena Rašković;
Ekipa učesnika na takmičenju i snimanju kviza “Nauči se čovječe” ušla je u finale snimanja na RTRS-u: Martina Ratković, Vanja Vukmir, Jelena Davidović, Aleksandar Mačkić, Aleksa kalinić, Aleksej Tolimir, Vuk Jović i Vuk Jovanović;
Na Internacionalnom festivalu muzike Primavera, glavnu nagradu festivala pijanino Feurich osvojio je za našu školu učenik Nikša Rudić Karać. Nikša je bio pobjednik u prvoj kategoriji i laureat discipline gitara.
Izuzetno ponosni na našeg Nikšu! Čestita ti tvoja škola!

Mali putoholičari

Dana, 8.4.2022. godine učenici IV razreda, članovi sekcije „Mali putoholičari“, zajedno sa učiteljicom Vesnom, posjetili su 2. Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2022.“
Cilj sajma je promocija turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima.
Posjeta sajmu je bila prilika da se učenici upoznaju sa turističkom ponudom naše RS i zemalja okruženja, kao i sa načinom rada njihovih predstavnica. Predstavnici turističkih agencija, turističkih organizacija gradova, etno sela i banja su imali bogatu turističku ponudu sa flajerima, katalozima, mapama i živom riječi predstavnica. Učenici naše sekcije nisu krili oduševljenje posjeti sajmu i već u spremni za naredne isto tako zanimljive sadržaje. Novo znanje i iskustvo će kod učenika probuditi želju za putovanjem i upoznavanjem novih turističkih destinacija.

Svjetski dan voda

Svjetski dan voda 22.3. obilježen je svečano uz dodjelu nagrada učenicima osnovnih skola.Učenici ekoloske sekcije naše skole naučili su mnogo toga o načinu na koji dobijamo čistu i pitku vodu za piće.
Zahvaljujemo se organizatoru manifestacije
,,VODOVOD”a.d.Banja Luka