Novosti

Regionalno takmičenje u odbojci i rukometu

Na Regionalnom takmičenju u rukometu u okviru MOI, održanom u Banjaluci u Sportskoj dvorani Centar 17. marta 2023. godine, muška ekipa naše škole je osvojila zlatnu medalju!
Svi čestitamo našim zlatnim momcima, profesorici Dragani Amidžić, a posebno Nemanji Stuparu, koji je proglašen najboljim igračem!

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

Regionalno takmičenje u odbojci za osnovne škole održano je 14. marta u Banjaluci u JU OŠ ,,Miloš Crnjanski”. Naša ženska ekipa je osvojila 3. mjesto. Čestitamo našim djevojkama i profesorici Ljiljani Kesić!

Opštinska takmičenja

Naša škola je tradicionalno domaćin Opštinskog takmičenja iz Srpskog jezika i jezičke kulture. Tako smo, u subotu, 11. februara dočekali trideset i pet učenika iz dvadeset i tri banjalučke osnovne škole, kao i njihove nastavnike.
Učenici su se takmičili, a najbolji među njima su nagrađeni priznanjima i knjigama.
Nakon takmičarskog dijela dana, a u iščekivanju rezultata, takmičari su animirani kroz edukativne igre.
Posao domaćina takmičenja realizovali smo profesionalno, sa zadovoljstvom i namjerom da se svi osjećaju prijatno i dobrodošlo! Nadamo se da smo u tome uspjeli.
____________________________
Opštinsko takmičenje iz Matematike održano je 25. februara u JU OŠ ,,Ivo Andrić” u Banjaluci. Našu školu su predstavljali učenici Stefan Đurić, David Milošević, Ana Ciganović, a najbolji rezultat postigla je, učenica 9. razreda, Anka Vuković. U jakoj konkurenciji od 31 učenika, osvojila je deveto mjesto i plasirala se na Regionalno takmičenje. Na Regionalnom takmičenju iz Matematike, održanom u subotu, 18. marta 2023. godine u JU OŠ ,,Đura Jakšić”, naša svestrana i talentovana učenica devetog razreda, Anka Vuković osvojila je peto mjesto!
Čestitamo od srca Anki i nastavnici Dragani Grbić.
_____________________________
Opštinsko takmičenje iz Pravoslavne vjeronauke za učenike 8. razreda, održano je 25. februara 2023. godine u JU OŠ ,,Dositej Obradović” u Banjaluci.
U konkurenciji od 29 takmičara, naš učenik Filip Perić je osvojio odlično 6. mjesto.
Čestitamo Filipu i vjeroučitelju Davidu Driniću!
______________________________
Na Opštinskom takmičenju iz informatike, održanom 4. marta u JU OŠ,, Sveti Sava”, naša učenica Anka Vuković osvojila je 1. mjesto. Radujemo se ovom velikom uspjehu i želimo dobre rezultate i na narednom takmičarskom nivou!
Veliko bravo za našu Anku i nastavnicu Draganu Grbić.

EVIDENCIJA DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2023/2024 god.

Poštovani roditelji,
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske omogućilo je svim zainteresovanim roditeljima da za narednu školsku 2023/2024. godinu izvrše elektronski upis učenika u prvi razred osnovne škole uz korišćenje internet platforme eUpis.
Roditelji koji nisu uspjeli elektronski upisati dijete, mogu lično doći u prostorije stručne službe škole od 15. marta do 31. marta 2023.god. , od 8.00 do 14.00 časova radi evidencije djece. Tom prilikom će dobiti i termin testiranja djeteta.
U prvi razred za školsku 2023/2024. godinu obavezno se upisuju djeca koja zaključno za 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina. Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.
U prvi razred upisuje se i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih razloga nije bilo upisano u školu.
Dokumentacija potrebna za upis djeteta u prvi razred koje nije elektronski evidentirano je:
1. Izvod iz matične knjige rođenih,
2. Uvjerenje o prebivalištu,
3. Ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu.
Na osnovu elektronske saglasnosti roditelja, u okviru internet platforme eUpis, osnovna škola preuzima sve potrebne podatke za upis učenika u prvi razred iz
informacionih sistema Ministarstva uprave i lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova, a koji su sadržani u Izvodu iz matične knjige rođenih, Uvjerenju o državljanstvu i Uvjerenju o prebivalištu.
Roditelji koji u toku popunjavanja podataka o učeniku, u okviru internet platforme Ministarstva prosvjete i kulture eUpis, daju saglasnost za korišenje digitalnih setova podataka iz evidencije institucija Republike Sprske nisu dužni da dostavljaju Izvod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o državljanstvu i Uvjerenje o prebivalištu u štampanom obliku.
Internet platforma eUpis kreirana je u skladu sa najvišim standardima i zahtjevima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u vezi sa zaštitom ličnih podataka.
Ministarstvo prosvjete i kultre naglašava da roditelji koji ne žele da koriste internet platformu eUpis i dalje imaju mogućnost da, kao što je bio slučaj u prethodnom periodu, upis učenika izvrše u prostorijama vaspitno-obrazovne ustanova u skladu sa upisnim područjem.
Internet platforma za eUpis učenika dostupna je svim zainteresovanim roditeljima budućih prvačića na veb-stranici https://eupis.skolers.org/ putem koje
prijava djece za upis traje do 15. 3. 2023. godine. Stranici se može pristupiti uz korišćenje bilo kojeg urađaja sa internet vezom kao što su računar, tablet ili telefon.
Nakon uspješne prijave školska komisija za upis učenika kontaktiraće roditelje i informisati iste o terminima za testiranje djece i o drugim važnim informacijama.
Promotivni video-spot koji sadrži detaljno uputstvo za roditelje moguće je pogledati putem sljedećeg linka: https://www.youtube.com/watch?v=os49avBTmjw

Sportska takmičenja

Drugo polugodište je počelo u duhu ekipnih sportskih dešavanja.
Ženska košarkaška ekipa Škole, osvojila je plasman u finale, a zatim srebro na MOI. Naša Teodora Gvozden proglašena je za najboljeg igrača!
Učenici u futbalu su došli do četvrtfinala i završili svoje takmičenje nakon četiri odigrane utakmice.
Odbojkašice su se, nakon četiri utakmice bez izgubljenog seta, plasirale u finale. Mislim da je ovo odličan rezultat obzirom da je bilo prijavljeno 18 ekipa raspoređenih u četiri grupe.
Iskreno se nadam da će se košarkašice i odbojkašice pridružiti rukometašima koji se vrijedno pripremaju za Regionalno takmičenje.
Naravno, u planu su nam nastupi u atletici, sportskoj gimnastici, džudou, te plivanju i vaterpolu ako budu organizovani za učenike.
Biće nas svuda po malo i možda se okitimo nekom od medalja.
Srećno nam svima!
Ljiljana Kesić

Školsko takmičenje iz matematike

Školsko takmičenje iz matematike je održano 7. 2. 2023. godine od 12.30 do 13.30 časova. Na takmičenju je učestvovalo 7
učenika šestog razreda 11 učenika sedmog razreda, 7 učenika osmog razreda, 5 učenika devetog razreda naše Škole, koji su u redovnoj nastavi pokazali najbolji uspjeh u rješavanju složenijih matematičkih zadataka.
Na školsko takmičenje pozvani su i učenici šestog razreda iako nisu u programu takmičenja od strane Pedagoškog zavoda.
PLASMAN SA ŠKOLSKOG TAKMIČENjA IZ MATEMATIKE
Šesti razred
1. Đukić, Tamara 6/2
2. Vračar, Arsenije 6/1
3. Vojinović, Dušica 6/2
4. Rudić, Nikša 6/1
5. Ćejić, Đorđe 6/1
6. Trivan, Andrea 6/3
7. Milićević, Aleksa 6/3
Sedmi razred
1. Milošević, David 7/2
2.Đurić, Stefan 7/2
3. Topić, Ivana 7/1
4. Đukić, Sofija 7/2
5.Maksimović, Katarina 7/3
6. Gavrilović, Sofija 7/1
7. Jovanović, Vuk 7/3
8. Tomišić, Žana 7/1
9.Glumac, Sofija 7/4
10.Tešanović, Ana 7/4
11.Grbić, Strahinja 7/1
Osmi razred
1.Ciganović, Ana 8/2
2. Višić, Elena 8/2
3. Jović, Vuk 8/3
4. Glavašević,Nataša 8/1
5. Vržina, Vuk 8/2
6. Pavlović, Vasilije 8/1
7. Hasičević, Hana Aurora 8/3
Deveti razred
1. Vuković, Anka 9/1
2. Kalinić, Aleksa 9/2
3. Novaković, Marija 9/3
4. Malešević, Bojana 9/3
5. Ducanović, Ivana 9/3

Posjeta Spomen-kosturnici u Drakuliću

Tradicionalno, i ovog 7. februara, učenici Područnog odjeljenja Drakulić su, zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Spomen-kosturnicu u Drakuliću i na taj način odali počast žrtvama ustaškog terora nad Srbima 1942 godine. Od malih nogu učimo našu istoruju koju ne treba da zaboravimo.

Istim povodom, na školskom razglasu, nastavnik Vlado Rudić održao je istorijski čas povodom ove tužne godišnjice masovnog pogubljenja srpskih civila u banjalučkim naseljima Drakulić, Šargovac, Motike i u rudniku Rakovac.