Produženi boravak

U Osnovnoj školi «Aleksa Šantić» Banja Luka organizovan je rad  produženog boravka. Produženi boravak radi u dvije smjene i pohađaju ga učenici prve trijade. Svake godine je sve veći broj zainteresovanih roditelja za smještaj svoje djece u produženi boravak, jer učenici mogu doći u ranim jutarnjim satima već od 6,30 časova, pa sve do 17,00 časova. Ovo vrijeme i te kako odgovara zaposlenim roditeljima da svoju djecu dovedu u školu prije polaska na posao, a po njih dolaze kada završe svoj radni dan. Do tada su njihova djeca obavila sve svoje redovne aktivnosti: redovnu nastavu, napisali domaću zadaću, naučili sve što je potrebno za naredni radni dan.
U toku dana učenici imaju tri obroka i to: doručak, ručak i užinu. Obroci su veoma raznovrsni i učenici ih rado uzimaju. Ove školske godine zabilježen je značajan porast broja učenika koji koriste usluge kuhinje u  okviru produženog boravka.

Tokom ljetnog raspusta pretprošle godine, prostorije produženog boravka su renovirane. Izvršeno je krečenje, postavljen je novi laminatni pod. Stolice su tapacirane, nabavljen je je novi tepih i zavjese a u toku je izrada panoa za učeničke radove. Takođe je opremljena još jedna prostorija za učenike koji pohađaju produženi boravak. Svim učenicima želimo prijatan boravak!