Upis učenika u prvi razred

Poštovani roditelji,
S obzirom da se bliži vrijeme za upis djece u 1. razred školske 2018/19. godine, obavještavamo vas da najkasnije do 10. aprila 2018. godine obavite:
– ljekarski pregled djeteta u ustanovi u kojoj su djeca registrovana (porodični ljekar, pedijatar, privatna praksa);
– stomatološki pregled djeteta u Domu zdravlja ili privatnoj ordinaciji (u stomatološkoj ordinaciji Doma zdravlja Banja Luka u JU OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“, pregled se može izvršiti svakog petka u mjesecu martu).
Obavještenje o terminima evidentiranja djece dorasle za upis u 1. razred biće istaknuto na školi u drugoj polovini marta 2018. godine.
U prvi razred upisuju se redovno sva djeca koja će do početka školske godine (31. 8. 2018.) navršiti 6 godina. U prvi razred mogu biti naknadno upisana djeca starija od šest godina, koja zbog bolesti ili iz drugi razloga nisu bila upisana u školu. Takođe, u izuzetnim slučajevima, mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina ukoliko komisija za upis u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.
Prilikom evidentiranja djece potrebno je u stručnu službu škole priložiti:
– izvod iz matične knjige rođenih (škola zadržava original ili ovjerenu kopiju),
– potvrdu o prebivalištu koju izdaje CIPS,
-ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove, kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu.
Napominjemo da smo dužni ispoštovati Rješenje o utvrđivanju upisnog područja osnovnih škola. Navedeno Rješenje doneseno je u Skupštini Grada Banja Luka, o čemu se možete informisati na zvaničnoj web stranici Grada Banja Luka.
Dobro nam došli!