Svetosavska nagrada

Dobitnik svetosavske nagrade u školskoj 2016/17. godini, je učenik devetog razreda Radovan Ivanović.
Radovan je omiljen drug, nastavnici imaju samo riječi hvale za njega, a u njegova svjedočanstva nije upisana niti jedna ocjena osim petice.
Uporedo sa osnovnom školom pohađa i prvi razred Srednje muzičke škole ,,Vlado Milošević“, i to veoma uspješno, o čemu govori podatak da mu je prije tri godine dodijeljena svetosavska nagrada i u toj ustanovi.
Radovan godinama niže visoke rezultate na republičkim, međunarodnim i svjetskim takmičenjima harmonikaša. Višestruki je prvak Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, laureat mnogih međunarodnih takmičenja i dvostruki svjetski vicešampion.
U školi nije prošao niti jedan program u kojem nas Radovan nije zasjenio i oduševio sviranjem na svojoj harmonici. Veliki dopinos dao je i na mnogim kulturnim manifestacijama organizovanim na nivou Grada, Vlade Republike Srpske, Kabineta predsjednika Republike Srpske. Kroz sve navedene aktivnosti Radovan je u najboljem svjetlu prezentovao svoju školu, grad i Republiku Srpsku.
U Kulturnom centru Banski dvor 26. januara 2017. godine Radovanu uručena svetosavska nagrada Grada, a 27. janura na školskoj priredbi posvećenoj Svetom Savi, dodijeljeno mu je priznanje i u ime škole.
Radovan se srdačno zahvalio prigodnim govorom, a i zlatnim zvucima harmonike.