Pokazna vježba protivpožarne zaštite

Pripadnici Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka izveli su uspješnu pokaznu vježbu spasavanja đaka banjalučke Osnovne škole “Aleksa Šantić” s ciljem provjere osposobljenosti gašenja požara i postupanja u vanrednim događajima.

Cilj vježbe  je poboljšanje zaštite od požara i evakuacije u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, te da se učenici upoznaju o osnovnim mjerama zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Pokazna vježba izvedena je u ovoj školi prvi put u saradnji sa banjalučkom Vatrogasnom jedinicom od izuzetnog značaja i  ima mnogo benefita iz organizovane akcije.

U vježbi su učestvovali svi učenici prve smjene, njih oko 300, od najmlađeg uzrasta do devetog razreda, kao i nastavnici, koji su upoznati više o organizaciji, načinu rada i dojavi požara.

Nakon pokazne vježbe u kojoj je, osim 12 pripadnika Vatrogasne jedinice sa dva vozila, učestvovala ekipa Crvenog krsta, predstavljena je oprema vozila koja su učestvovala u vježbi i izvršena obuka prisutnih sa aparatima za početno gašenje požara.