Obnova škole u Drakuliću

Sedamnaest škola i vrtića sa područja Banje Luke biće obnovljeno ili izgrađeno ove godine, u okviru velikog plana u koji će biti uloženo 6,5 miliona KM, saopšteno je nakon sastanka rukovodstva osnovnih škola i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i ministrom prosvjete i kulture RS Natalijom Trivić.
Kada je riječ o školama, kroz projekat „Energetske efikasnosti“, koji se finansira iz sredstava Svjetske banke a implementira ga Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.
Grad u ovom velikom programu ovogodišnje obnove obrazovnih ustanova, učestvuje sa 2,45 miliona KM, od čega se 950.000 KM odnosi na izgradnju sportske dvorane OŠ „Branko Radičević“, 150.000 KM namijenjeno je za početak gradnje fiskulturne sale za OŠ „Sveti Sava“, po 52.000 KM za zamjenu vanjske stolarije za područne škole u Drakuliću i Pavlovcu, te za dječije igralište za školu u Borkovićima.

Srećni smo što možemo na kraju nastave za školsku 2019/20. godinu, najaviti radove na školskoj zgradi u našem Područnom odjeljenju u Drakuliću! Grad je obezbijedio sredstva za zamjenu vanjske stolarije i fasade i vjerujemo da ćemo novu školsku godinu započeti u renoviranom objektu! Radujte se i vi s nama.
Svjetlana Radusin, direktor