OBAVJEŠTENJE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAČIĆA

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju 6 godina. U prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju 6 godina, ili se odgoditi upis, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procjeni da je to u najboljem interesu djeteta. U prvi razred upisuju se i djeca i starija od 6 godina koja zbog bolesti i drugih razloga nisu bila upisana u školu.
Dokumentacija potrebna za upis djeteta u prvi razred je:
1) Izvod iz matične knjige rođenih,
2) Uvjerenje o prebivalištu,
3) Ljekarsko uvjerenje kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu,
4) Knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta, ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu.
Djeca rođena 2014. godine će biti pregledana u Domu zdravlja, a djeca rođena 2015. godine, registrovana kod pedijatra u Domu zdravlja će biti pozvana na pregled do 1.5. 2021.godine. Djeca registrovana u privatnim pedijatriskim ambulantama će u istim i obaviti ljekarski pregled.
Sistematski stomatološki pregledi djece će se obavljati u dječijoj stomatološkoj ambulanti Doma zdravlja u JU OŠ ,,Georgi S. Rakovski“. Roditelji bi trebali da zakažu termin pregleda na telefon 066 583 656. Termini rezrevisani za buduće učenike naše škole su:
– 1. april – druga smjena;
– 2. april – prva smjena;
– 6. april – prva smjena;
– 7. april – druga smjena.
Dokumentaciju potrebnu za upis, Školi ćete dostaviti kada dijete dovedete na testiranje.
Roditelji djecu doraslu za upis u školu prijavljuju putem telefona na broj 051 – 327 – 452; 066 050 240 u periodu od 8.00h – 14.00h ili na mejl stručne službe škole: os011.strucna.sluzba@skolers.org od 22. marta do 1. aprila.
Potrebno je da nam, tom prilikom, dostavite sljedeće podatke:
1. Ime i prezime djeteta, datum rođenja i pol, JMBG,
2. Adresu stanovanja i broj telefona roditelja,
3. Ime i prezime roditelja i njihovo zanimanje.
Dobro nam došli!