DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE U NAŠOJ ŠKOLI

Uvažavajući značaj njegovanja kulture i tradicije u Republici Srpskoj, a imajućiu vidu ulogu i značaj škole u vaspitanju mladih u školi smo nizom aktivnosti oživjeli sjećanje na istorijske ličnosti i događaje koji su doprinijeli slobodi, nezavisnosti i jedinstvu srpskog naroda.
Učitelji su u okviru nacionalne grupe predmeta i vaspitnog rad sa odjeljenjskom zajednicom, uz podršku nastavnika nacionalne grupe predmeta, direktora i stručne službe škole, održali jedan školski čas.
Na ovaj način je po prvi put u školi obilježen ovaj nacionalni praznik.
Kroz realizovane sadržaje ostvareni su ciljevi i zadaci nacionalne grupe predmeta, a svi realizovani sadržaji su prilagođeni uzrastu učenika.
Učenici prvog razreda učili su o nacionalnim obilježjima Republike Srpske i srpskom pismu ćirilici .
Učenici drugog radreda učili su o nacionalnim obilježjima Republike Srbije.
Učenici trećeg razreda svoju kreativnost su izrazili bojama nacionalne zastave u obliku srca. Tom prilikom su napravili i ram za fotografisanje, takođe u bojama naše srpske zastave, sa ispisanim nazivima gradova iz obe države.
Učenici četvrtog razreda su učili o Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru na svijetu u Prvom svjetskom ratu.
Takođe, imali su i istorijski čas na temu proboja Solunskog fronta, velikoj pobjedi Srbije u Prvom svjetskom ratu, o njenim junacima, Zejtinliku…
Učenici petog razreda su učili o Milunki Savić, srpskoj heroini balkanskih ratova i Prvog srpskog rata, ženi sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja.